Startsidan  ·   Julias Instagram  ·   Tildas Instagram  ·   Facebook

Hur är din syn på märkeskläder ?

Skrivet:    ·  Tilda
Något som ofta leder till diskussioner är just märkeskläder, och varför är det så ?
 
Dagens samhälle har skapat olika roller för personer som har vissa grejer, eller inte har vissa grejer. En person med Kingsland jacka och ett par Whitiker ridbyxor, bär automatiskt titeln som snobbig. Oavsett om man känner själva personen eller inte, så kopplas ordet snobb just till den där människan som kanske bara råkar ha mer märkeskläder än just du. Kommer du däremot i en helt vanlig jacka och ett bar ridbyxor av okänt märke, ses du som en dålig ryttare. Direkt tänker folk "nämen vilken nybörjare". Frågan vi måste ställa oss själva är "ska det verkligen behöva vara såhär ?" bara för att 1person kanske inte har pengarna eller lusten till att köpa dom dyraste märkena ska dom ses ner på. Medans en person med mycket märkeskläder ska bli hatad eller sedd som snobb bara för att dom valt att köpa det dom ville ha.
 
Själv har jag märkeskläder, och jag köper det för att jag oftast tycker att passform och kvalitet är mycket bättre på dom lite dyrare kläderna, men för de säger jag inte att det alltid är så. Andra personer kanske helt skulle säga emot mig och tycka att det är helt åt det andra hållet, men de är DERAS åsikt, och jag har MIN.
 
Om jag köper ett par märkes ridbyxor som JAG tycker är helt underbara och super sköna, vad ger någon annan rätten att kalla mig bortskämt eller snobbig. Varför ska jag behöva ta skit för något JAG gillar. Samma sak om någon köper ett par super billiga ridbyxor från Hööks tex. varför ska dom tryckas ner och ses som en sämre ryttare bara för de ?
 
Innan jag hade egen häst köpte jag ALLA mina ridkläder på hööks, jag red endast 1 gång i veckan och kläderna fyllde sin funktion, men på grund av att dom kom från hööks gjorde dom mig till en sämre ryttare ? VERKLIGEN INTE! största andledingen till att märkeskläder oftast ligger högst på min lista nu, är för att dom FUNKAR, dom håller för att rida 6 gånger i veckan, och dom håller sig hela i 2 år också. Men inte ser jag ner på någon som inte har kläder av något märke.... det känns bara så töntigt att folk gör det.
 
Skriv gärna era åsikter om det här :)
 
Julia, 16, Södermanland.

Jag är en tjej på snart 16 år från Södermanland. Jag tränar dressyr tillsammans med min medryttarhäst och hoppas att vi inom en snar framtid kommer ut på tävlingsbanorna. Utöver dressyren så hållerjag mycket på med NH/frihetsdressyr, vilket ni kommer få läsa mer om här.

Tilda, 15, Gävleborg.

Hej,jag är en tjej på snart 15 somrar från Gävle och jag håller på med både Hoppning och trav. Ni kommer få följa min väg tillbaka till LA hoppning efter Little Tiffanys skada, och min väg till licsens i trav, men även mycket mer än så. Detta kommer va en blogg om hästar och vardagen för en helt vanlig tonåring.